MENU

Keep it simple*

Environment - Plastics - Piping - Building

Ludo Pellens: een passie voor technologie

Category: Algemeen nieuws

Ludo Pellens, zaakvoerder van het milieubedrijf Benvitec uit Beringen, is één van de acht personages die door Stijn Coninx verfilmd werd voor het Mijn Mijnverhaal van Toerisme Limburg. Als rasechte Houthalenaar is hij uitgekozen om zijn gemeente extra in de kijker te zzetten. De opnames voor het filmpje gebeurden in Houthalen bij Greenville en bij Benvitec in Beringen.

 

Ludo Pellens is ex-mijningenieur en begon een eigen bedrijf in het kader van de reconversie van de Kempische Steenkoolmijnen. Vandaag is hij afgevaardigd bestuurder van Benvitec NV een bedrijf met meer dan 200 personeelsleden en is gespecialiseerd in innoverende energie- en milieutechnieken.

"Na mijn opleiding ingenieurswetenschappen kwam ik terug thuis tussen de schachtbokken. Bijna mijn hele familie werkte in de mijn, dus het ondergrondse was voor mij niets nieuws. Bovengronds was er inmiddels een hechte gemeenschap gegroeid: de cité. Maar toen de mijn sloot, sloten ook de mensen zich meer af ... Ik zelf stond open voor nieuwe mogelijkheden en startte in de oude mijngebouwen van Beringen een milieutechnologie- en kunststoffenbedrijf. We mogen trots zijn op de nalatenschap van de mijnen, zoals GreenVille in Houthalen-Helchteren, dat de technologie van morgen mee vorm én kleur geeft: zo groen, zo Limburgs."

Bron: internetgazet en Toerisme Limburg

Nieuwscategorieën

Volg het nieuws via RSS

Benvitec RSS Feed