Benvitec & Trespa: partners in pionieren

24/03/2022
Benvitec & Trespa: partners in pionieren

Je kent Trespa misschien als toonaangevende speler in architecturale buitenbekleding. Maar wij doen voornamelijk beroep op hun TopLab-afdeling, die kwalitatieve producten ontwikkelen voor interieurtoepassingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan HPL-platen, waarbij ze in het ontwikkelen ervan een regelrechte pioniersrol vervulde.

En daar weten wij natuurlijk ook het één en ander van. Niet verwonderlijk dus dat er een vruchtbare samenwerking ontstond, die ondertussen al jarenlang kwalitatieve eindproducten oplevert. Zij als leverancier, wij als afnemer en bewerker.

Als één van de weinigen is onze afdeling machining in staat om hun massieve HPL-platen te postformeren, aansluitend op de noden en vraag van de klant. Hoe dat gebeurt, zie je hieronder.

  1. Trespa levert kwalitatieve HPL-platen aan
  2. Die worden verzaagd in de gewenste formaten
  3. De operator stelt de CNC-freesmachine in
  4. De machine voert de gevraagde handelingen uit en zorgt voor een propere afwerking
  5. Het eindproduct wordt vervolgens geïnstalleerd bij de klant

Wat de HPL-platen van Trespa TopLab ondescheidt van soortgelijke producten? Wel, hun gerenommeerde R&D-afdeling ontwikkelde een Electron Beam Curing-technologie, die ze gebruiken om hun producten een gesloten oppervlak mee te geven dat niet alleen hygiënisch en stevig is, maar ook bestendig is tegen vocht en chemische producten. En – voor ons niet onbelangrijk – ondanks die eigenschappen laat het zich toch makkelijk bewerken.

Duurzaam, flexibel en multi-inzetbaar

Wij gebruiken ze vooral voor klanten uit de chemische of medische sector, maar ook voor tal van andere industriële toepassingen. Denk daarbij aan laboratoria, operatiekwartieren van ziekenhuizen en cleanrooms, maar tegelijk gebruiken we HPL-platen als binnentoepassing voor zwembaden, rusthuizen, behuizingen, montagepanelen … Je ziet: het lijstje van praktische toepassingen is quasi eindeloos.

Benvitec & Trespa: partners in pionieren

Industriële totaaloplossingen

15/02/2022
Nog niet zolang geleden gaven we onze voorgevel een nieuw likje verf. Van ons logo tot een nieuwe website: Benvitec onderging een heuse transformatie. Maar die was niet louter visueel. Ook de fundamenten pakten we grondig aan. En dat met één doel voor ogen: onze industriële veelzijdigheid optimaal inzetten om onze klanten te ontzorgen met totaaloplossingen.
Lees verder

Properder dan ooit: onze nieuwe cleanroom

25/01/2023
Ondertussen staat-ie al een tijdje te pronken op de eerste verdieping van onze vestiging in Beringen, onze cleanroom. Het bouwen daarvan was een sterk staaltje teamwork van verschillende Benvitec-afdelingen, en het resultaat is navenant: cleanroom technology met luchtkwaliteit ISO 7, ideaal voor industrieel gebruik.
Lees verder

benvitec breaking nieuwsbrief

Ons bedrijf is constant in beweging. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

EEN VRAAG?

Dan hebben wij ongetwijfeld een antwoord. Dus aarzel zeker niet om ze te stellen!

Contacteer ons