Properder dan ooit: onze nieuwe cleanroom

25/01/2023
Benvitec cleanroom

Ondertussen staat-ie al een tijdje te pronken op de eerste verdieping van onze vestiging in Beringen, onze cleanroom. Het bouwen daarvan was een sterk staaltje teamwork van verschillende Benvitec-afdelingen, en het resultaat is navenant: cleanroom technology met luchtkwaliteit ISO 7, ideaal voor industrieel gebruik.

Het nieuwe ventilatiesysteem ververst de lucht maar liefst 120 keer per uur. Maar waarom is propere lucht zo belangrijk? In onze cleanroom worden kunststofonderdelen gecleand, gemonteerd, gelast en verpakt. Bijvoorbeeld voor de medische sector, maar ook voor biotechnologische doeleinden. Kortom: bedrijven uit de life sciences waarbij een steriele omgeving van levensbelang is. Hebben ze nieuwe onderdelen of apparatuur nodig, dan moeten die bijgevolg ook zuiver zijn.

Hoe dat in zijn werk gaat? De klant bezorgt ons de technische specificaties voor een kunststofonderdeel, en in overleg met de klant doen wij de rest. De gevraagde oplossing wordt in ons atelier bewerkt, verhuist vervolgens naar de cleanroom en wordt daar verder bewerkt, gereinigd en dubbel verpakt. Op die manier vermijden we contaminatie tijdens het stockeren of transporteren.

Wat is een cleanroom?

Het woord zegt het zelf: een schone kamer. Het cleanroom design is op zo’n manier opgebouwd, dat vervuiling – zowel in de lucht als via materie – geen kans krijgt. Daarom installeerde Benvitec een hoogtechnologisch luchtverversingssysteem van ISO-klasse 7. Dat ververst de lucht zo’n 120 keer per uur. Daarnaast is de ruimte geklimatiseerd, wat wil zeggen dat er altijd op een aangename temperatuur gewerkt kan worden.

Datzelfde principe passen we toe op onze experts die in deze ruimte werken. Het dragen van de nodige beschermingsmiddelen zoals bv. een haarnetje, handschoenen, beschermingsjas, … moet ervoor zorgen dat onze mensen voldoende gewapend zijn om hun werk te doen. Als je weet dat in onze cleanroom bijvoorbeeld ook onderdelen voor bioreactoren gemaakt worden waarin onze klanten vervolgens de basis leggen voor vaccins of cel- en gentherapie, snap je ongetwijfeld waarom dat belangrijk is.

Toekomstperspectief

De renovatie en uitbreiding van onze cleanroom was een flinke investering die kadert binnen onze toekomstgerichte visie. Hiermee garanderen we de kwaliteit en zuiverheid van onze producten, waarmee we onze klanten op dat vlak ontzorgen.

Qua oppervlakte steeg onze capaciteit hiermee van 50 naar 140 vierkante meter – quasi een verdriedubbeling dus. Daarmee staan we helemaal paraat om een propere oplossing te bieden voor alle vragen van onze klanten!

Benvitec cleanroom

Benvitec & Trespa: partners in pionieren

24/03/2022
Je kent Trespa misschien als toonaangevende speler in architecturale buitenbekleding. Maar wij doen voornamelijk beroep op hun TopLab-afdeling, die kwalitatieve producten ontwikkelen voor interieurtoepassingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan HPL-platen, waarbij ze in het ontwikkelen ervan een regelrechte pioniersrol vervulde.
Lees verder

benvitec breaking nieuwsbrief

Ons bedrijf is constant in beweging. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

EEN VRAAG?

Dan hebben wij ongetwijfeld een antwoord. Dus aarzel zeker niet om ze te stellen!

Contacteer ons