Proper werk, onze nieuwe cleanroom

28/04/2022
Benvitec cleanroom

Al zeggen we het zelf! Eind vorig jaar sloegen verschillende afdelingen van Benvitec de handen in elkaar om onze cleanroom in Beringen te opwaarderen. Zo zorgde HVAC voor een gloednieuw ventilatiesysteem – met luchtkwaliteit ISO 7 – dat de lucht elk uur 120 keer ververst.

En da’s nodig, want in onze cleanroom worden kunststofonderdelen gecleand, gemonteerd, gelast en verpakt voor medische of biotechnologische doeleinden – om er maar twee te noemen. Voornamelijk bedrijven uit de life sciences die in een steriele omgeving werken, en daarvoor natuurlijk zuivere onderdelen nodig hebben.

Zij bezorgen ons de technische specificaties voor een kunststofonderdeel, en in overleg met de klant doen wij de rest. Onderdelen worden bewerkt in het atelier, krijgen een nabewerking in de zuivere ruimte en worden afgewerkt, grondig gereinigd en speciaal dubbel verpakt in de cleanroom. Zo vermijden we contaminatie tijdens de stockage of het transport.

Geen vuiltje aan de lucht

Eigenlijk zegt het woord ‘cleanroom’ het zelf: de kamer moet brandschoon zijn. Daarom installeerde onze HVAC-afdeling een hoogtechnologisch luchtverversingssysteem van ISO-klasse 7. Dat ververst de lucht zo’n 120 keer per uur. Zo krijgen vervuilende luchtdeeltjes geen kans. Daarnaast is de ruimte geklimatiseerd, wat wil zeggen dat er altijd op een aangename temperatuur gewerkt kan worden.

Ook onze medewerkers die in deze ruimte werken, nemen maximale voorzorgen om vuil buiten te houden. Een haarnetje, handschoenen en een beschermingsjas moeten ervoor zorgen dat onze mensen voldoende gewapend zijn om hun werk te doen. Als je weet dat in onze cleanroom bijvoorbeeld ook onderdelen voor bioreactoren gemaakt worden waarin onze klanten vervolgens de basis leggen voor vaccins of cel- en gentherapie, snap je ongetwijfeld waarom dat belangrijk is.

Stijgende vraag

De renovatie en uitbreiding van onze cleanroom was een flinke investering. Maar eentje die hoognodig was, omdat we merkten dat de vraag ernaar de afgelopen tijd flink steeg. Hiermee garanderen we de kwaliteit en zuiverheid van onze halffabricaten, waarmee we onze klanten op dat vlak ontzorgen.

Qua oppervlakte steeg onze capaciteit hiermee van 50 naar 140 vierkante meter – quasi een verdriedubbeling dus. Sinds januari van dit jaar zijn we dus helemaal klaar om alle uitdagingen aan te gaan die onze richting uitkomen!

Benvitec cleanroom

Benvitec & Trespa: partners in pionieren

24/03/2022
Je kent Trespa misschien als toonaangevende speler in architecturale buitenbekleding. Maar wij doen voornamelijk beroep op hun TopLab-afdeling, die kwalitatieve producten ontwikkelen voor interieurtoepassingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan HPL-platen, waarbij ze in het ontwikkelen ervan een regelrechte pioniersrol vervulde.
Lees verder

benvitec breaking nieuwsbrief

Ons bedrijf is constant in beweging. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

EEN VRAAG?

Dan hebben wij ongetwijfeld een antwoord. Dus aarzel zeker niet om ze te stellen!

Contacteer ons