Lucht-
zuivering

Luchtvervuiling is een wereldwijd groeiend probleem. Dagelijks pompen fabrieken, landbouwbedrijven, energiecentrales, wagens … massa’s vervuilde uitlaatgassen de lucht in.

Jarenlange
ervaring
en oplossingen
op maat

In het ‘beste geval’ zorgen deze uitgestoten gassen alleen maar voor een vieze geur, die op zich niet meteen schadelijk is, maar wel heel erg hinderlijk voor de directe omgeving. In het slechtste geval zijn ze verantwoordelijk voor ernstige gezondheidsproblemen en hebben ze een negatief effect op onze planeet.

Internationaal worden er heel wat inspanningen ondernomen om de luchtvervuiling terug te dringen. Zo implementeerden veel landen extra maatregelen om de emissies te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren. En een gezondere lucht, daar wil Benvitec graag aan mee werken.

Onze ingenieurs hebben jarenlange ervaring in de behandeling van corrosieve, schadelijke en slecht ruikende gassen. Bovendien zijn ze steeds op zoek naar nieuwe oplossingen om onze wereld terug een beetje schoner te maken. Dankzij die kennis ontwikkelen ze telkens opnieuw innovatieve luchtzuiveringsoplossingen op maat van de specifieke behoeften van de klant.

Luchtzuivering
Technieken

Om lucht te reinigen, maken onze experts dikwijls gebruik van gaswassers. Dit zijn apparaten die worden gebruikt om schadelijke gassen en deeltjes uit uitlaatgassen te verwijderen. Gaswassers worden vaak ook scrubbers, industriële luchtwassers of absorbers genoemd. 

Er bestaan verschillende soorten gaswassers. Welke type precies wordt gebruikt, hangt af van de aard van de verontreiniging en de industriële toepassing. Gaswassers kunnen bij heel wat luchtvervuilingen succesvol worden ingezet. Blijken gaswassers toch niet de geschikte oplossing? Dan gaan onze ingenieurs op zoek naar een andere oplossing.

Als het aan de Europese Commissie ligt, stoot Europa in 2040 90% minder broeikasgassen uit dan in 1990

Hoe Benvitec daarmee kan helpen? Download ons ebook, luchtzuivering.