kunststof-
bewerking

De afdeling kunststofbewerking is, what’s in a name, gespecialiseerd in de bewerking van kunststofmaterialen. Wij draaien, frezen, lassen, zagen, plooien, snijden en lijmen kunststof platen, staven en blokken tot zeer specifieke producten.

Benvitec is al meer dan dertig jaar een toonaangevende Belgische speler op het gebied van kunststofbewerking en -constructie. Ons unieke atelier is gevestigd in een historisch mijngebouw. Hier beschikken we niet alleen over een modern en uitgebreid machinepark, maar herbergen we ook een hecht team van ervaren vakmensen dat elke uitdaging aangaat.

Sinds 1992 leveren wij hoogwaardige kunststofoplossingen voor diverse sectoren zoals de chemische en de voedingsindustrie, de bouw en de medische sector.

Kunststofbewerking

een specialisme waar onze experts in uitblinken

Kunststofbewerking is een echt specialisme. Zo vereist het bijvoorbeeld andere finesses dan metaalbewerking. Kunststof is een heel ander materiaal, met unieke eigenschappen. Onze specialisten kennen die eigenschappen door en door en weten precies hoe ze elk type kunststof optimaal kunnen bewerken.

Wij zijn gespecialiseerd in

Frezen

Frezen is een verspanende bewerking waarbij een roterend freesgereedschap materiaal van een kunststofblok afsnijdt. De frees beweegt in verschillende richtingen, waardoor complexe vormen met hoge precisie kunnen worden gecreëerd.

Draaien

Bij kunststof draaien wordt een kunststof staaf in een draaibank gespannen en rondgedraaid. Beitels worden gebruikt om materiaal af te snijden Zo kunnen er cilindrische of conische vormen worden gemaakt zoals buizen, ringen of schroeven.

Lasersnijden

Kunststof lasersnijden is een thermische snijtechniek. Een dunne gerichte laserstraal verhit en smelt het kunststof en snijdt zo het materiaal in de gewenste vorm. Lasersnijden is snel en nauwkeurig. De snijranden zijn glad en haarscherp.

Plooien

Kunststof plooien is een buigtechniek om kunststof platen te vervormen in gewenste hoeken of vormen. Door het materiaal te verhitten en te buigen, kan het permanent vervormd worden zonder te breken.

Lassen

Lassen is een verbindingstechniek waarbij twee stukken kunststof met elkaar worden versmolten. Door  verwarming smelt de kunststof en mengen de moleculen van beide stukken zich zodat ze een sterke, duurzame en waterdichte verbinding vormen.

Lijmen

Je kan kunststoffen in sommige gevallen ook lijmen. Hoewel eenvoudiger dan lassen is het ook weer echt specialistenwerk. De keuze tussen lassen en lijmen hangt af van de specifieke eisen van het project en van de gebruikte kunststof.

Zagen

Zagen hoeven we waarschijnlijk niet uit te leggen. Toepassingen zijn zagen van rechte lijnen, hoeken en contouren in platen, buizen en profielen.

Het is eenvoudig, flexibel, kostenefficiënt, maar minder nauwkeurig dan lasersnijden

Realisaties

Alles weten over onze afdeling kunststofbewerking?

Download dan  snel het ebook. Je vindt er alles wat je moet weten over onze uitgebreide dienstverlening, van conceptontwikkeling tot productie en assemblage. Daarnaast belichten we ook diverse technieken, zoals frezen, lasersnijden, lassen en lijmen.