Onze
waarden

Wij geloven sterk dat wij, in ons streven naar een schonere wereld, een betere balans en 1000 volt werkplezier, kunnen bouwen op de traditionele en familiale waarden uit ons DNA.

Kameraadschap 

We zijn we-denkers. We zorgen voor onze collega’s, partners en planeet. We zetten samen door, zoeken samen naar oplossingen. We zijn één kollectiev en werken aan een gemeenschappelijk doel. We voelen ons samen verantwoordelijk. Schouder aan schouder trekken we samen de kar om meters te maken.

Ondernemend 

We zijn de situatie altijd één stap voor. We denken proactief! We nemen de dingen vast om ze op te lossen. We spreken in oplossingen en niet in problemen. Elke dag graven we dieper om op zoek te gaan naar juiste oplossingen. We nemen de ruimte om oplossingen te ontwikkelen en stimuleren ook onze eigen groei. We leren uit de fouten die we maken en de uitdagingen die we tegenkomen. We krijgen ruimte om te ontwikkelen, we moeten deze kansen zien en nemen. 

Oprecht 

Er is ruimte om onszelf te zijn. We communiceren direct en open op een respectvolle manier. We durven eerlijk zijn. We durven confronteren en werken steeds aan een (h)echt kollectiev. We redeneren in: win-win of geen deal. We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen. Ons doel is helder en transparant. 

Energiek

Gedreven door passie en techniek werken we elke dag met veel goesting om de wereld een stukje mooier te maken. Dit laten we elke dag voelen aan onze collega’s, klanten en partners. We stralen 1000 Volt energie uit. We gaan elke uitdaging aan, we zijn grensverleggend en gedurfd! 

Duurzaam ondernemen

We zijn er sterk van overtuigd dat samenwerking cruciaal is voor duurzaam succes en dat duurzaam ondernemen de sleutel is tot een betere toekomst. We zoeken voortdurend naar oplossingen die voldoen aan de behoeften van onze klanten, maar ook bijdragen aan een gezondere planeet. We doen er alles aan om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren en een positieve impact te hebben op onze gemeenschap.

We zijn dan ook trots op onze innovatieve oplossingen die de milieuproblemen van vandaag helpen aan te pakken. Zo helpen onze industriële luchtzuiveringssystemen schadelijke emissies te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren, terwijl wij met onze oplossingen op het gebied van brandbeveiliging menselijke, ecologische en economische drama’s helpen vermijden.

We gaan er prat op alleen maar kwalitatief hoogwaardige producten en oplossingen aan te bieden. Bovendien doen we dit telkens volgens de strengste veiligheids- en kwaliteitsnormen. Want bij Benvitec zijn gezondheid en veiligheid een topprioriteit. Ze vormen dan ook een integraal onderdeel van onze bedrijfscultuur.

We streven ernaar om de hoogste veiligheidsnormen te handhaven in al onze activiteiten, van productie tot installatie. Daarom volgen we strikte kwaliteitscontroles en veiligheidsprocedures.

Opleiding en bewustwording zijn daarbij cruciaal. Zo organiseren we op regelmatige basis veiligheidstrainingen en moedigen we een cultuur van veiligheidsbewustzijn aan.

Veilig ondernemen

Gecertificeerde onderneming

Zoals gezegd doen we alles wat we doen volgens zeer strenge veiligheids- en kwaliteitsnormen. Dat is alleen maar mogelijk doordat we beroep kunnen doen op zeer bekwaam, professioneel en gecertificeerd personeel, waarop we ongelooflijk trots zijn.  

Wij beschikken over volgende certificaten. 

 

Het VCA-certificaat wordt toegekend door een onafhankelijke instelling en waarborgt dat een bedrijf voldoet aan een aantal eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. 

 

Het VCA**-certificaat geeft aan dat we bij elk project nauwgezet waken over veiligheid,  werkomgeving en milieu. Met andere woorden dat wij ongevallen, persoonlijke letsels, ziekte en materiële of milieuschade te allen tijde proberen te voorkomen.  

De ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Deze norm stelt eisen aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie.

 

ISO 9001 helpt organisaties om hun kwaliteitsprocessen te verbeteren en klantverwachtingen te overtreffen. Het is een waardevol hulpmiddel voor het beheren van kwaliteit en continue verbetering.

bronzen-medaille-ecovadis

EcoVadis is een onafhankelijke organisatie die de duurzaamheidsprestaties van bedrijven beoordeelt. 

 

Benvitec bezit de Bronzen Medaille  in de EcoVadis sustainability rating! Met deze medaille staat Benvitec in de top 35% van de door EcoVadis geëvalueerde bedrijven.