De benvitec Cleanroom

Wat is een cleanroom? Het woord zegt het zelf: een schone kamer. Het zijn gecontroleerde ruimtes die speciaal worden ontworpen om de hoeveelheid verontreinigende deeltjes in de lucht te minimaliseren. Cleanrooms worden gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën zoals farmaceutica, medische hulpmiddelen, micro-elektronica en nanotechnologie.

Ook de Benvitec cleanroom is op zo’n manier opgebouwd, dat vervuiling – zowel in de lucht als via materie – geen kans krijgt.

Datzelfde principe passen we toe op onze experts die in deze ruimte werken. Het dragen van de nodige beschermingsmiddelen zoals bv. een haarnetje, handschoenen, beschermingsjas, … moet ervoor zorgen dat onze mensen voldoende gewapend zijn om hun werk te doen. Als je weet dat in onze cleanroom bijvoorbeeld onderdelen voor bioreactoren gemaakt worden waarin onze klanten vervolgens de basis leggen voor vaccins of cel- en gentherapie, snap je ongetwijfeld waarom dat belangrijk is.

Omdat wij dikwijls specifieke opdrachten krijgen uit de medische en biotechnologische sector, rustten we onze cleanroom van 140 m2 meter uit met een hoogtechnologisch luchtverversingssysteem van ISO-klasse 7, dat de lucht zo’n 120 keer per uur ververst. Daarnaast is de ruimte geklimatiseerd, waardoor er altijd aan de juiste temperatuur kan worden gewerkt.

In onze cleanroom reinigen, monteren, lassen en verpakken we kunststofonderdelen voor onder andere de medische sector, maar ook voor biotechnologische doeleinden. Kortom: bedrijven uit de farma en life sciences waarbij een steriele omgeving van levensbelang is.

Nadat die klanten ons de technische specificaties hebben bezorgd, worden de eerste bewerkingen in het atelier gedaan. Vervolgens verhuizen we de onderdelen naar de cleanroom waar ze verder worden bewerkt, gereinigd en dubbel verpakt.

Benieuwd hoe onze cleanroom jou kan helpen?

Waarmee kunnen we je van dienst zijn? Wil je graag meer weten over onze diensten of heb je een specifieke vraag? Bel ons gerust, of vervolledig het eenvoudige contactformulier.

Of bel ons op +32 11 450 750