Betonbescherming

‘Zo sterk als beton?’ Ja, als ze beschermd worden door onze liners tenminste. Die maken het beton vloeistofdicht, chemisch resistent en voorkomen erosie. Betonbekkens, tanken en putten in alle vormen en voor alle doeleinden: op onze liners kan je rekenen om jouw installaties te beschermen.

Beton, duurzaam maar niet onkwetsbaar

Beton is een sterk en duurzaam bouwmateriaal, maar het is niet onkwetsbaar. In de loop van de tijd kan beton worden aangetast door verschillende factoren, zoals:

Chemische aantasting

Zuren, zouten en andere chemicaliën kunnen de structuur van beton aantasten en leiden tot corrosie en afbrokkeling.

Erosie

Water, wind en ijs kunnen het oppervlak van beton eroderen, waardoor het poreus en kwetsbaar wordt.

Carbonatatie

CO2 uit de atmosfeer kan reageren met het cement in beton, waardoor het verzwakt en poreus wordt.

Vries-dooicycli

Bevriezing en ontdooiing van water in betonporiën kan leiden tot scheuren en verlies van sterkte.

De gevolgen van betonerosie

Betonerosie kan leiden tot ernstige problemen, zoals:

 

Lekkage en vochtproblemen

Aangetast beton kan water doorlaten, wat kan leiden tot lekkage in gebouwen en structuren.

 

Verlies van sterkte

Betonerosie kan de sterkte van beton verminderen, waardoor het kwetsbaarder wordt voor scheuren en instorting.

Betonbescherming met Benvitec

De afdeling betonbescherming bij Benvitec richt zich op het bieden van oplossingen om betonnen structuren te beschermen tegen schade, corrosie en chemische aantasting. Betonbescherming speelt een cruciale rol in het verlengen van de levensduur van betonnen infrastructuren en het waarborgen van hun veiligheid en functionaliteit in diverse industriële toepassingen.

Benvitec biedt deskundig advies om de beste beschermingsoplossingen te bepalen. Dit omvat het selecteren van de juiste materialen en technieken om aan de specifieke eisen van jouw project te voldoen.

Wij werken daarbij uitsluitend met kwalitatieve folies. Deze zijn UV-bestendig, bieden langdurige bescherming en hebben een hoge treksterkte en een uitstekende chemische resistentie.

Toepassingsgebieden

Industrie

Bescherming tegen Chemische Stoffen: Betonbeschermingsoplossingen zijn essentieel in industriële omgevingen waar betonnen structuren worden blootgesteld aan agressieve chemicaliën en zware belasting.

Water- en Afvalwaterbeheer

Bescherming van Opslag- en Behandelingsinstallaties: Betonnen opslagtanks en afvalwaterbehandelingsinstallaties moeten worden beschermd tegen corrosie en chemische aantasting om hun integriteit te behouden.

Milieu- en Waterbeheer

Preventie van Grondvervuiling: Betonbescherming speelt een cruciale rol in het voorkomen van grondvervuiling door het afdichten en beschermen van bassins en andere betonnen structuren.

Bouw en Infrastructuur

Duurzaamheid en Veiligheid: Betonbeschermingssystemen zorgen voor een langere levensduur en verhoogde veiligheid van betonnen constructies in de bouwsector.

waarom kiezen voor Benvitec?

Gespecialiseerd Team

Een team van deskundige ingenieurs en technici die gespecialiseerd zijn in betonbescherming staat klaar om elk aspect van uw project te beheren, van advies en ontwerp tot installatie en onderhoud.

DUURZAME OPLOSSINGEN

We bieden duurzame oplossingen die uw betonconstructies langdurig beschermen.

Klantgerichte Aanpak

Benvitec werkt nauw samen met klanten om hun specifieke behoeften te begrijpen en op maat gemaakte oplossingen te bieden.

Ruime ervaring

We hebben meer dan 30 jaar ervaring in de betonbeschermingsindustrie.

Hoogwaardige materialen

We werken enkel met de beste materialen van gerenommeerde leveranciers.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze experts adviseren u graag over de beste oplossing voor uw specifieke behoeften.

Of bel ons op +32 11 450 750